Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Idrotten: En halv miljard räcker inte

En halv miljard kronor räddar idrotten fram till månadsskiftet. Men mer statligt stöd än så får inte Riksidrottsförbundet (RF) förrän tidigast efter sista juni. – Vi ska försöka klara första halvåret. Men om det här består, då måste vi komma tillbaka till regeringen, säger RF:s ordförande Björn Eriksson.

Barn- och ungdomsidrotten är prioriterad när Riksidrottsförbundet ska fördela 500 miljoner kronor i statligt stöd under coronakrisen. ArkivbildBild: Fredrik Sandberg/TT
I den pågående ekonomiska krisen, orsakad av coronapandemin, går den svenska idrottsrörelsen miste om 500 miljoner kronor i mars och april, har Björn Eriksson tidigare sagt. Därför var det ett välkomnat besked när regeringen den 20 mars föreslog ett stödpaket på just 500 miljoner kronor till idrotten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen