Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mattias Arvidsson lämnar HTK efter 16 år

Helsingborgs tennisklubb förlorar sin elittränare. Mattias Arvidsson ska börja jobba med 19-åriga Caijsa Hennemann.
– Det är faktiskt väldigt tufft att lämna, säger han.

Mattias Arvidsson slutar som tränare i HTK, men han lämnar inte Helsingborg.Bild: Britt-Mari Olsson
2003 inledde Mattias Arvidsson sin tränarkarriär i Helsingborgs tennisklubb. Det har blivit flera tusen timmar på banan sedan dess.
Men nu ska han börja jobba med 19-åriga Caijsa Hennemann från Göteborg. Hon är med i Svenska Olympiska kommitténs topp- och talangprogram och det är genom stöd därifrån som hon har råd att anställa Mattias Arvidsson på halvtid.
– Hon frågade om jag kunde tänka mig att köra med henne och det är klart att det känns roligt att få frågan, säger han.
Mattias Arvidsson har sedan tidigare en halvtidstjänst på förbundet där han är förbundskapten för damlandslaget. Det är i den rollen som han har lärt känna framtidsnamnet Caijsa Hennemann.
2019 nådde hon kvartsfinal i Franska Öppnas juniorklass, gick till final i junior-EM och fick ett wild card till Swedish Open i Båstad.
– Hon gjorde många bra grejer förra året, men det är en lång väg att gå och det vet vi båda, säger Mattias Arvidsson.
– Johanna [Larsson] tog sig in på topp 100 som 22-åring. Rebecca [Peterson] som 23-åring. Om Caijsa lyckas som 23-åring är det fyra år nu som hon måste ta sig igenom. Om man inte investerar och försöker når man inte fram.
”Mattias är otroligt engagerad och han vill att jag ska utvecklas och nå mina mål lika mycket som jag vill. Förutom hans erfarenhet och kunskap så känner jag verkligen att han vill mitt bästa”, säger Caijsa Hennemann om helsingborgaren.Bild: DANIEL STILLER
Det var inget enkelt beslut att lämna HTK.
– Det är faktiskt väldigt tufft måste jag säga. Den tiden som jag har haft där har varit helt fantastisk. Många säger att man måste byta jobb var fjärde år för att trivas och få motivation. Det har inte jag känt.
Under flera år var han tränare för Johanna Larsson i kombination med rollen i klubben. Att resa på touren och uppleva matchmomentet är något som har trivdes med.
– Ibland har jag saknat den där pulsen som gick upp under tuffa matcher och allt vad det var och det får jag nu igen.
– Men jag kommer sakna HTK. Jag är otroligt tacksam för att jag fått chanser hela tiden. De har trott på mig.
Gå till toppen