Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Norden skildras i nyskrivna noveller i P1

Rosa Liksom. Arkivbild.Bild: Dan Hansson/SvD/TT
Klas Östergren och Rosa Liksom är två av författarna som får nyskrivna noveller upplästa i radio under Litteraturveckan i P1.
Redaktionen för Radionovellen har tillfrågat fem novellister som fått ge röst åt Norden. Texterna handlar om såväl historia som inre psykologiska skeenden.
Utöver Östergren och Liksom hörs även noveller skrivna av Roskva Koritzsinsky, Pia Juul och Jónas Reynir Gunnarsson.
”Att vi valde just det nordiska handlar om att vi ville lyfta fram våra grannländer och deras språk. Och vi ville bjuda på en blandning av veteraner inom novellkonsten och mer unga och okända”, säger Kerstin Wixe, projektets producent, i ett pressmeddelande.
Radionovellerna sänds i P1 och finns även för lyssning och nedladdning i Sveriges Radio Play. Texterna, i både originalspråk och svensk översättning, finns att läsa och ladda ner till bland annat läsplattor på Radionovellens hemsida och i Sveriges Radio Play.
Gå till toppen