Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rusning väntas efter permitteringsstöd

Trycket väntas bli hårt när ansökningstiden för stöd för korttidsarbete öppnar på tisdagen. – Men det är bättre att lämna in en ansökan som är rätt, än att vara först, säger Tim Brooks på Tillväxtverket inför den väntade anstormningen.

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP), Mats Persson ekonomisk-politisk talesperson Liberalerna, finansminister Magdalena Andersson (S) och Emil Källström ekonomisk-politisk talesperson Centerpartiet, har presenterat en rad krispaket för företagen. Arkivbild.Bild: Jessica Gow/TT
Sedan regeringen lanserade korttidsarbete som en krisåtgärd för tre veckor sedan har intresset varit stort från näringslivets sida. I stället för att behöva säga upp personal kan företag dra ned på arbetstiden samtidigt som staten går in och tar en del av lönekostnaden. Den anställde får behålla minst 90 procent av lönen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen