Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Släktforskardagarna 2020 ställs in

Det blir ingen samling för släktforskarna i år. Coronavirusets spridning gör att Släktforskardagarna i augusti ställs in.

Släktforskardagarna, med utställningar och föredrag, brukar locka många besökare.Bild: Roland Classon
Släktforskardagarna i Skövde 2020 ställs in, detta på grund av den pågående coronapandemin.
– Vi hade kommit långt i våra förberedelser, men vi får förstås finna oss i detta. Det som nu händer i världen är utom vår kontroll. Vi kan helt enkelt inte jobba vidare och projektgruppen har inte kunnat träffas på en månad. Det mesta har fått klaras ut via mejl, säger Jan Ejdebäck, ordförande i Skövde släktforskarförening
Släktforskardagarna skulle ha arrangerats i Arena Skövde den 22–23 augusti. Det som händer är unikt och det är första gången på 34 år som Släktforskardagarna ställs in.
Normalt sett lockar Släktforskardagarna omkring 5 000 besökare.
– Men nu måste allt avbokas. Det är inga roliga arbetsuppgifter som väntar oss, men det fanns inget annat att göra än att ställa in. Vi anade att detta var på gång. Och för Sveriges släktforskarförbund kom det inte som någon överraskning, säger Jan Ejdebäck.
Utställarna har fått besked om det rådande läget. Alla föreläsare avbokas. Flera hotell blir utan gäster, liksom restaurangerna.
– Men de som redan har köpt biljetter till Släktforskardagarna kommer att få sina pengarna tillbaka, säger Jan Ejdebäck.
Om allt går enligt planerna arrangeras Släktforskardagarna 2021 i Göteborg då staden fyller 400 år. Skövde ser ändå en strimma hopp inför framtiden:
– Vi hoppas kunna komma tillbaka 2022 om inte arrangemanget placeras i Norrland, vilket det har talats om. Släktforskarförbundet kommer troligen att fatta beslut om detta i slutet april.
Gå till toppen