Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gymnasiekurser kan flyttas fram till hösten

I första hand ska tredjeårseleverna kunna ta examen. Därför prioriteras deras kurser när gymnasierna planerar resten av terminen.
I Helsingborg har de kommunala gymnasierna beslutat att alla praktiska moment i kurser för årskurs ett och två, skjuts upp till dess att gymnasieskolan är skolförlagd igen.

Gymnasieskolorna prioriterar de kurser som behövs för att sistaårsstudenterna ska kunna ta studenten till sommaren.Bild: Emil Langvad
På tisdag efter påsklovet kan gymnasieskolorna öppna igen – men bara för vissa elever och för viss undervisning. Vissa delar av elevernas kurser kan inte utföras på distans, till exempel laborationer och andra praktiska uppgifter. En del elever behöver också göra vissa prov för att få ett slutbetyg. De elever som behöver, kan nu få komma in på skolan och göra dessa uppgifter.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen