AnnonsBetalt samarbete

Rätt eldrift för framtidens bilkörning

Sex elektrifierade modeller inom de närmaste 36 månaderna. Det är Hondas elektrifierade vision och man startar med den lilla tuffa elbilen Honda e.

Om tre år ska Hondas vanligaste modeller i Europa vara elektrifierade. Först ut finns redan elbilen Honda e, perfekt för stadskörning som ett de-signat vardagsrum på hjul. Honda e har den senaste teknologin, både med infotainment som underhåller och också flera nya säkerhetssystem som skyddar bilens passagerare.

För de som behöver längre räckvidd kan en hybrid vara perfekt för att ändå få en elektrifierad drivlina. Det första steget är redan taget med lanseringen av Honda CR-V Hybrid och till sommaren kommer nästa generations Honda Jazz med hybrid.

Vill du bli en av de första att provköra Honda e, Gå in på vip.honda.se och registrera dig för en provkörning.

Den avancerade hybridtekniken har fått ett brett erkännande i Europa och finns redan i Honda CR-V Hybrid. Men till skillnad från traditionella hybrider, där den elektriska motorn hjälper förbränningsmotorn, producerar förbränningsmotorn elektricitet som hjälper elmotorn. Resultatet blir en mjuk färd med tydlig acceleration som matchar Hondas köregenskaper samtidigt som det ger enastående miljöprestanda.

Honda Jazz nu som hybrid

Honda Jazz kommer i två versioner, för att passa så många som möjligt. Honda Jazz för den sofistikerade och Honda Jazz Crosstar för den med sportigare livsstil. Båda med samma hybriddrivlina för snål och elektrifierad körning.

För större behov kommer senare en elektrifierad SUV och sedan också ytterligare en ren elbil.

Hitta din närmaste Honda återförsäljare för att se och provköra de nya elektrifierade modellerna

Med fler elektrifierade modeller som kräver laddning ökar också behovet av laddmöjligheter, både i hemmet men också i offentlig miljö. Honda samarbetar med laddningsspecialisten Ubitricity för att underlätta laddning i stadsmiljö. Ubitricity har tagit fram en lösning där det är möjligt att installera laddningspunkter direkt i lyktstolpar. Med en särskild kabel som också mäter laddningen, kan kunden ladda och samtidigt länka laddnings-kostnaden till kundens tariff för att slippa avtal med flera leverantörer.

Smarta eltjänster

Honda har även visat en prototyp, Honda Power Manager, ett dubbelriktat system som ansluter elektriska fordon till ett smart elnät. Honda Power Ma-nager visar hur man effektivt kan lagra energi och sedan släppa tillbaka den till hemmet, eller sälja tillbaka till elleverantörens nät.

Tillsammans med Vattenfall erbjuds en tjänst för att ge flexibla elavgifter anpassade för elfordon i Europa. Tjänsten lanseras först i Storbritannien och Tyskland och användare kan använda Ubitricitys nätverk av laddstationer. Just i Storbritannien och Tyskland har Ubitricity ett snabbt växande nätverk med laddningstationer, över 1 700 enbart i London.

Honda samarbetar också med Moixa, ett företag i Storbritannien som samlar in och distribuerar elektricitet mellan bil och elnät. På ett intelligent sätt balanseras behov och effektiv lagring av energi och när bilen är ansluten till Honda Power Manager kan systemet hjälpa till att stabilisera elnätet och användaren kan ladda kostnadseffektivt och även sälja tillbaka el till elleverantören.

De olika samarbetena är ett led i Hondas elektrifierade vision, där inte bara elektrifierade bilmodeller ingår utan också smart laddningsinfrastruktur och energihantering.

Registrera dig för nyhetsbrevet och få mer info om Hondas elbilar

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av HDs redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan