Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polis påkörd i samband med trafikkontroll – fördes allvarligt skadad till sjukhus

En polisman fick under fredagskvällen föras till sjukhus efter att ha blivit påkörd på Ängelholmsvägen i Helsingborg. Påkörningen skedde i samband med en trafikkontroll.

En manlig polis i 45-årsåldern skadades allvarligt i samband med en trafikkontroll sent på fredagskvällen. Olyckan inträffade strax söder om korsningen Ängelholmsvägen-Lägervägen.
– Han har allvarliga skador, har vårdats under natten och vårdas fortsatt, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Polisen har pratat med minst en person som misstänks ha kört på mannen, men på lördagsmorgonen finns ännu ingen formellt misstänkt för brott.
– Vi måste utreda närmre vad som har hänt, säger Evelina Olsson.
Mannen arbetade på plats med en rutinmässig trafikkontroll av hastighet längs vägen. Enligt vittnen fanns flera polispatruller på plats i samband med olyckan.
Gå till toppen