Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Unga ska få chansen att starta företag – trots coronakrisen

Istället för att ställa in projektet Ung drive ställs den om. I sommar ska ungdomar i Klippan, Bjuv, Åstorp, Perstorp och Örkelljunga coachas i entreprenörskap online istället.
– Det ska bli väldigt spännande att se hur ungdomarna kommer att behöva tänka annorlunda och innovativt för att kunna driva ett företag i dessa tider, säger Anna Thörnqvist, näringslivsutvecklare i Klippan.

Näringslivsutvecklaren Anna Thörnqvist i Klippan hoppas att ungdomar ska ta chansen att starta företag med hjälp av projektet Ung drive.Bild: Halo By Hilde.
Varje år får flera ungdomar i nordvästra Skåne chansen att starta ett eget företag under sommaren tillsammans med det nationella projektet Ung drive. I Skåne drivs Ung drive av organisationen Dream big community. Sedan 2016 har kommunerna Klippan, Åstorp och Bjuv samarbetat i projektet och för något år sedan hoppade även Perstorp på. Även Örkelljunga kommun deltar i Ung drive men samarbetar, bland annat, med Ängelholms kommun.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen