Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sånger i det fria för isolerade äldre på Vikhaga

När corona stängde ute besökare från äldreboendena tystnade musiken. Nu återupptas underhållningen genom utomhuskonserter.
På onsdagen strömmade tonerna in genom matsalens altandörrar på Vikhaga och fick de boende att minnas sångerna från förr.

Sittandes i Vikhagas matsal hör de boende på Vikhaga Martin Perssons utomhuskonsert. En lösning som funkar för de som är isolerade under coronatiden. På första parkett sitter Irma Lundberg, Lilian Andersson och Olle Andersson.Bild: Anders Malmberg
”Du är det finaste jag vet...” Musikern Martin Persson slår ett inledningsackord och stämmer upp i Björn Afzelius välkända ”Sång till friheten”. För de äldre som sitter isolerade på Vikhaga på grund av coronapandemin kanske det låter som en motsägelse, eller blir det till en längtan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen