Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bengt i Örkelljunga köper mer mark vid Skåneporten

Utnyttjar sin optionsrätt för en tomt på platån.

På den ett år gamla arkivbilden syns Bengt i Örkelljunga rakt fram, på andra sidan infarten till rondellen. De nya tomterna ligger på platån bakom den.Bild: Niklas Gustavsson
Husbilsföretaget vid Skåneporten köpte för två år sedan en tomt på höjden bakom sin gamla anläggning med verkstad och försäljning. Samma år söktes också bygglov för byggnader i två etapper.
Nu utnyttjar företaget sin optionsrätt från 2016 för att köpa nästa tomt på platån, en yta på 18 000 kvadratmeter där det ingår en väg. Men på grund av det oroliga läget i världen ville Bengt i Örkelljunga att ägarbytet sker först om ett år. Ett villkor är nämligen att tomten bebyggs inom två år och då skulle tiden räknas från maj 2021 istället.
Kommunstyrelsens arbetsutskott godkände på onsdagen villkoren, som nu går vidare till kommunstyrelsen. Köpeavtal ger kommunen 1,6 miljoner kronor för marken.
Läs också Skåneporten i Örkelljunga växer åt alla håll
Läs också Bengt i Örkelljunga expanderar
Gå till toppen