Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fredriksdalsteatern ställer in sommarens uppsättning av ”Pang i bygget”

Som en direkt följd av coronoaviruset har nu Fredriksdalsteatern bestämt att helt ställa in samtliga av sommarens teaterföreställningar.
– Ett otroligt tungt beslut, men vi kunde inte göra något annat, säger Eva Rydberg.

Fredriksdalsteatern ställer in alla föreställningar av ”Pang i bygget”. Bilden är från uppsättningen som spelades 2014 med bland andra Birgitta Rydberg, Adde Malmberg och Eva Rydberg.Bild: Britt-Mari Olsson
In i det längsta har Fredriksdalsteatern försökt hitta lösningar för att rädda sommarens verksamhet. Men på torsdagen fattade Eva Rydberg och hennes make, producenten Tony Johansson, beslutet om att helt ställa in sommaren 2020.
– Ja, vi kastar in handduken. Det är på grund av myndigheternas restriktioner och av omtanke om publiken. Många i vår publik tillhör riskgruppen och då känns det som att detta är det enda rätta beslutet. Ja, jag är ju själv i riskgruppen, säger Eva Rydberg.
– Det är förstås ett otroligt tungt beslut, men vi kunde inte göra något annat.
Eva Rydberg tillsammans med Adde Malmberg när ”Pang i bygget” sattes upp förra gången på Fredriksdalsteatern.Bild: Niklas Gustavsson
Det här innebär också att den planerade sommarföreställningen av John Cleese och Connie Booths klassiska tv-komediserie ”Pang i bygget” istället kommer att sättas upp 2021.
– De som redan köpt biljett kan boka om till nästa år. De som vill ha pengarna tillbaka får det. Vi vill att alla ska vara nöjda, säger Eva Rydberg.
Hon hamnar för övrigt själv i en annorlunda sits.
– Det blir den första sommaren på många, många år som jag är ledig. Och då får jag inte gå nånstans. Ja, det är märkliga tider just nu, säger hon.
– Nu ser vi istället fram emot nästa sommar och hoppas att alla är friska. Vi vill så gärna träffa vår fantastiska publik igen.
Gå till toppen