Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två kilo sprängämne hittades hemma hos 16-åring

På lördagskvällen fann polisen två kilo sprängämne hemma hos en 16-åring i Helsingborg. Pojken greps och är misstänkt för grovt brott mot lagen om explosiva varor, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och narkotikabrott.

Polisen slog till mot bostaden i de nordöstra delarna av Helsingborg tidigt på lördagskvällen och pojken greps och anhölls senare. Det är stor sekretess kring vad som hänt och häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar på onsdagseftermiddagen.
Pojken misstänks för tre brott, där brottet om explosiva varor anses grovt. Åklagaren ville att 16-åringen skulle hållas häktad och tingsrätten konstaterade att det fanns skäl att häkta honom, så att han inte skulle kunna undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen.
Men hans låga ålder gjorde att han ändå sattes på fri fot i väntan på rättegång. Det krävs synnerliga skäl till att häkta en 16-åring och tingsrätten bedömde inte att de skälen fanns. Pojken är fortsatt misstänkt för brotten ovan på sannolika skäl – den högre graden av misstanke.
16-åringen nekar till brotten.
Gå till toppen