Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Peter Pomerantsev avslöjar trollen

Hur får man tyst på de oppositionella?
Frågan har sysselsatt härskare i alla tider. Men idag är frågan överspelad, konstaterar författaren Peter Pomerantsev. Den som vill regera i fred låtsas respektera yttrandefriheten, men ser till att överrösta och skruva debatten med trollfabricerat pladder.

Peter Pomerantsev är aktuell med boken ”Det här är inte propaganda — kriget om sanningen”, som precis kommit i svensk översättning.Bild: Linus Sundahl-Djerf/SvD/TT
Peter Pomerantsev är aktuell med sin andra bok på svenska, ”Det här är inte propaganda — kriget om sanningen”, en skildring i essä- och reportageform av propagandans förvandling och ofta dolda grepp om det offentliga samtalet. Han har träffat spinndoktorer, men också oppositionella aktivister liksom vanliga knegare vid löpande bandet i trollfabrikerna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen