Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Thomas H Johnsson: Anders Hildings bilder formade Landskrona under ett halvsekel

”Att ständigt vara på plats. En egenskap som inte kan överskattas”, skriver Thomas H Johnsson i en minnestext över fotografen Anders Hilding.

Bensinmacken Esso öppnade på Föreningsgatan i Landskrona 1960. Det är mackägaren ”Esso-Svensson” själv som tankar. Svenska Esso grundades 1934. Och efter att Svenska Esso köpts av norska Statoil 1986 skyltades Esso-bensinstationerna om till Statoil.Bild: Anders Hilding
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
En del människor sätter distinkta avtryck. Både bokstavligt i sin stad och emotionellt hos dess invånare. Landskronafotografen Anders Hilding var en av dem. ”Kommer inte Hilding?” Så börjar förordet till katalogen och utställningen ”Hildings bilder” som producerades av Landskrona museum 2007. Citatet berättar om någon som var väntad, eftertraktad, och det var onekligen Hilding.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen