Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Områdesmarkeringar ersätter vistelseförbud i Köpenhamn

Det tillfälliga vistelseförbudet för hamnpromenaden Islands Brygge i Köpenhamn kommer inte att förlängas. Istället ska området delas upp med hjälp av markeringar.

Vid midnatt den 1 maj går tiden för det tillfälliga vistelseförbudet för Islands Brygge ut. Det kommer inte att förlängas, säger Köpenhamns kommun och Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.
Istället kommer området vid hamnpromenaden att delas in i markerade fält på cirka 40 kvadratmeter. I dessa får max tio personer vistas.
”Vi önskar alla att hålla stadens andningshål öppna. Men det måste göras i enlighet med hälsomyndigheternas rekommendationer. Därför försöker vi nu hitta nya vägar för att göra det enklare för folk att följa reglerna så att vi kan vistas i stadens gröna områden utan att komma för nära varandra” säger överborgmästare Frank Jensen i pressmeddelandet.
Polisen kommer fortsatt att kontrollera så att det inte vistas för mycket människor vid Islands Brygge. Detsamma gäller sedan tidigare Gøteborg Plads i Nordhavn och Dronning Louises Bro i centrala Köpenhamn.
Från och med lördag den 2 maj ska samma regler gälla även för delar av Amager strandpark, grönytorna på Sønder Boulevard och delar av Fælledparken.
Gå till toppen