Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ung landslagsspelare klar för EVS

Engelholm har gjort klart med sitt första nyförvärv inför nästa säsong och det handlar om en hemvändare med meriter från landslaget.

Filippa Brink återvänder till moderklubben EVS efter tre år på volleybollgymnasiet i Falköping.Bild: Niklas Gustavsson
Häromdagen avslöjade vi att Engelholms center Kirsten van Leusen blir proffs i Frankrike, men nu kan EVS istället presentera en annan landslagsspelare. Liberon Filippa Brink, som fostrats i klubben, väljer nämligen att flytta hem efter tre år på volleybollgymnasiet i Falköping.
– När man går ut RIG är det många klubbar som hör av sig och det var en del som var intresserade. Men det blev aldrig aktuellt med något annat än Engelholm, jag bestämde mig ganska tidigt, berättar Filippa Brink.
Hon tillhör den framgångsrika volleybollfamiljen Brink från Perstorp – bröderna Alfred och Hampus spelar till exempel i Örkelljunga – men hon började sin egen karriär så smått i Hässleholm.
– Jag var tretton, har jag för mig, när vi flyttade till Ängelholm. Då hade jag redan börjat spela i EVS, så jag ser det här som min moderklubb och därför känns det extra bra och roligt att vara tillbaka.
Den 18-åriga försvarsspecialisten; Filippa Brink fyller 19 i slutet av oktober, har redan vunnit tre SM-guld på ungdomssidan. Det har även blivit två elitseriesäsonger med Falköping och i somras debuterade hon i A-landslaget, under en bortaturné i Turkiet. Dessutom har Filippa Brink nått flera bra resultat som beachspelare, där hon ingått i U-landslaget.
– Jag gillar Patrick Aparicio, tränaren, och jag är säker på att jag kan utvecklas ännu mer i Engelholm. Målet är att ta en plats i startuppställningen, inom något år, och sedan är det klart att jag gärna vill spela utomlands.
”Jag ser det här som min moderklubb och därför känns det extra bra och roligt att vara tillbaka”, säger Filippa Brink.Bild: Niklas Gustavsson
Sportchefen Fredrik Tågsjö rankar årets första nyförvärv som en av landets absolut bästa på liberopositionen.
– Ja, Filippa är redan väldigt duktig och vi vet att vi får in en bra tjej, som är mycket målmedveten, säger han.
Samtidigt sitter värvningen bra, eftersom det finns frågetecken kring Klara Anderssons fortsätta satsning.
– Klara ska eventuellt börja studera och därför dröjer det innan hon kan ge något besked om nästa säsong. Men det är klart att vi hoppas att vi får behålla henne också.
Som utpräglad libero blir Filippa Brink naturligtvis ingen rak ersättare till Kirsten van Leusen, men Fredrik Tågsjö hoppas att även en ny center snart ska vara på plats i Engelholms trupp.
– Vi är rätt nära en lösning, som vi tror mycket på, säger han.
Gå till toppen