Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två gripna efter rån mot smyckesbutik i Klippan

Två maskerade personer rånade sent på måndagseftermiddagen en smyckesbutik i Klippan. Efter att privatpersoner följt efter de misstänkta gärningspersonernas flyktbil kunde de senare gripas i Åstorp.

Polisens tekniker på plats där den övergivna bilen hittades.Bild: Jan Emanuelsson / TOPNEWS.SE
De gripna misstänkta är en man i 35-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern.
Vid rånet inne i Klippan tilltvingade sig de två maskerade personerna ett okänt antal smycken från butiken genom att hota personalen med vad polisen beskriver som ett ”tillhygge”.
Vittnen har därefter följ efter dem när de flydde i en bil på en cirka en mil lång tur västerut till Åstorp. Vittnena har i samband med detta varit i kontakt med polisen som kunde möta upp i Åstorp.
– Vittnena följde efter bilen och när polisen kom dit stod bilen tom och man spårade med hund i området. Kort därefter kunde en man och en kvinna gripas inte långt från bilen, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Tack vare de vittnen som följde efter de misstänkta rånarna gick gripandet snabbt.
– Vi fick in ärendet till oss klockan 17.34 och 23 minuter senare var båda gripna. Med hjälp av vittnena som följde efter fick vi bra förutsättningar att göra ett bra jobb.
En avspärrning har upprättats runt den övergivna flyktbilen på Södra Vallgatan nordöstra i Åstorp och polisen ska där genomföra en teknisk undersökning under kvällen.
Inga av de anställda i smyckesbutiken ska ha blivit fysiskt skadade vid rånet. Polisen ville initialt inte gå in på vilket tillhygge som användes eller hur mycket stöldgods paret fick med sig. Men under natten mot tisdag kunde de meddela att rånarna fått med sig två kassetter med guldringar som kunde återlämnas till butiken.
Gå till toppen