Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kan bli längdlopp för Stina Nilsson i vinter

Stina Nilsson. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Stina Nilssons oväntade byte från längdskidor till skidskytte innebär inte nödvändigtvis att längdkarriären är över. Redan kommande säsong kan hon vara tillbaka i spåren, utan gevär på ryggen.
– Det kan bli så att hon gästspelar i några lopp ibland, när det passar i kalendern. Det beror på hur det går för henne i skidskyttet och hur tävlingsschemat ser ut, säger Tomas Bredberg, ordförande i Nilssons skidklubb IFK Mora, till Expressen.
Nilsson har skrivit på ett nytt treårsavtal med IFK Mora, trots att hon numera satsar helhjärtat på en karriär inom skidskyttet, där hon ska tävla för Lima.
Man måste nämligen vara registrerad i en längdklubb för att få tävla, säger Bredberg.
– Vi tittar framför allt på SM, att hon kanske ska kunna vara med i något individuellt lopp och stafetten. Men hon har sitt fokus på skidskyttet, det är nummer ett, säger Tomas Bredberg.
Gå till toppen