Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Domstol ger Netanyahus regering grönt ljus

Premiärminister Benjamin Netanyahu kan bilda regering trots att han är åtalad för brott. Det slår Israels högsta domstol fast. Samtidigt meddelar Netanyahu och rivalen Benny Gantz att deras koalitionsregering ska sväras in den 13 maj – om parlamentet säger ja.

En kvinna med ett munskydd med texten "crime minister" har kommit för att titta på HD-förhandlingarna på storbildsskärm i närheten av domstolen i Jerusalem. Plakatet ifrågasätter det rimliga i en regering med rekordmånga 36 ministrar, vilket har krävts för att Netanyahu och Gantz ska blidka de partier i knesset som förlorar makt i och med regeringslösningen.Bild: Tsafrir Abayov/AP/TT
Omröstningen i parlamentet, knesset, pågick ännu sent på onsdagskvällen. Om parlamentet säger ja till koalitionsuppgörelsen betyder det att landet avvärjt hotet om ett fjärde val på drygt ett år.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen