Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsarbrev: När Millie Small uppträdde i Ängelholm

Läste i tidningen den 7 maj att den jamaicanska sångerskan Millie Small har avlidit. Det står även att hon gjorde en avstickare till Sverige 1965. Vad som inte stod var att hon även uppträdde i Ängelholm.
Den jamaicanska sångerskan Mille Small, mest känd för sin svängiga tolkning av låten ”My boy Lollipop”, avled nyligen, 73 år gammal. 1965 gjorde Millie Small en avstickare till Sverige och sjöng i Västerås Folket hus och i Örebro i samband med stadens 700-årsjubileum – och på en utescen vid Rönneskolan i Ängelholm.Bild: Mirrorpix / MEGA
Millie Small var min systers stora idol på den tiden. julafton 1964 fick vi en grammofon och varsin singelskiva, min var Ola & Janglers ”Alex is the man” och hennes var ”My boy lollipop”.
Tur att huset vi bodde i (sparbanken i Jonstorp) var stort annars hade väl våra föräldrar fått skavsår i öronen. Vi och två av våra kusiner spelade dessa låtar om och om igen hela kvällen.
Min far som var kamrer i banken hade sett att hon skulle uppträda i Ängelholm (banken hade alla tre dagstidningarna) och fixat biljetter. Gissa om min syster blev eld och lågor när han berättade detta. Jag var elva år och hon sju år så det var stort för oss.
Uppträdet skedde på en utescen nedanför Rönneskolan, det var stora grusplaner där då. Eftersom min syster inte kunde se från marken fick hon sitta på min fars axlar. Då blev det hon som syntes! När hon vinkade till Mille fick hon svar och det levde hon på i många år. Jag själv minns ännu denna kväll nästan i detalj.
Båda skivorna finns fortfarande i min systers ägo, själv har jag båda låtarna i bilradion tillsammans med andra favoriter från den tiden.
Vid 66 års ålder är det en lisa för själen att ta jänkebilen (förvisso en nyare) och i sakta mak kryssa runt på småvägarna uppe på Hallandsåsen och lyssna på dessa.
Claes Olofsson
Starby
Gå till toppen