Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Öppenheten i Sverige syns i statistiken

Svenskarna fortsätter att leva sina liv som vanligt i betydligt högre utsträckning än i grannländerna. Många fortsätter att handla i butiker och åka kollektivtrafik trots pandemin, visar data från Google.

Svenska folket shoppar och går på restaurang nästan lika ofta som innan pandemin, enligt Google. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Uppgifterna gäller perioden 15 mars till 26 april och baseras på mobildata som mätt hur många personer som befunnit sig på en viss plats och hur länge. Datan har sedan jämförts med januari och den första veckan i februari, och jämförelsen visar att Sverige sticker ut. Under perioden minskade aktiviteten inom ”detaljhandel och nöjen”, vilket inbegriper allt från restauranger och kaféer till butiker och museer, nämligen bara med 13 procent.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen