Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Carolina Tholander saknar scenen: ”Som artist vill man möta publiken”

Operasångerskan Carolina Tholander är nästa gäst i HD:s serie ”Scenen är vår”. Och hon har valt en låt som ligger långt från operans klassiker.
– Det är kul att få visa att vi operasångare även kan sjunga annat, säger hon.

Hemmabesök hos operasångerskan Carolina Tholander som nu arrangerar en operagala där allt överskott går till hjärt- och lungforskningen.Bild: Sven-Erik Svensson
Hon saknar liveframträdandena och publiken. Men Carolina Tholander tycker ändå att hon är ”lyckligt lottad”.
– Ja, jag har ju min fasta tjänst som körpedagog i Kropp församling. Men jag tänker på alla mina vänner och kollegor som är frilansare. Det är många som gått miste om mycket pengar den senaste tiden, säger hon.
För egen del är det framförallt flera inplanerade sommarkonserter som försvunnit.
– Jag har känt, jag vill inte säga depression, men en deppighet av att bara sitta och öva för mig själv. Som artist vill man möta publiken. Det är det vi är till för.
Hemmabesök hos operasångerskan Carolina Tholander som nu arrangerar en operagala där allt överskott går till hjärt- och lungforskningen.Bild: Sven-Erik Svensson
Till sin video i ”Scenen är vår” har Carolina Tholander valt att framföra Ted Gärdestads ”För kärlekens skull”.
– Ja, det var kanske ett litet otippat val med tanke på att många känner mig som operasångerska, säger hon.
Men Gärdestad-låten är inte obekant för Carolina Tholander.
– Just den dagen då jag spelade in videon skulle jag även framföra sången på en begravning. Jag har sjungit den många gånger tidigare, oftast på bröllop. Men den här dagen kändes den som ny och jag fick feeling. Det var lite grann som att låten blev pånyttfödd.
– Dessutom är det en låt som många människor har en relation till och så tyckte jag att det är kul att få visa att vi operasångare även kan sjunga annat.
Se Carolina Tholander framföra ”För kärlekens skull” i HD:s ”Scenen är vår” här:
Gå till toppen