Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Egzon Bejtulai lämnar HIF: ”Det kan inte alltid bli som man hoppats”

Egzon Bejtulai värvades till HIF inför säsongen, men fastnade i Nordmakedonien i samband med coronapandemin. Nu är det klart att backens treårsavtal bryts.

Egzon Bejtulai har gjort sitt i HIF.Bild: PETTER ARVIDSON
I januari skrev Egzon Bejtulai på ett kontrakt över tre år med HIF. Under försäsongen fick backen ledigt för att åka till sitt hemland Nordmakedonien, men samtidigt stängde landets gränser på grund av coronapandemin.
Det har gått nästan två månader sedan Egzon Bejtulai tränade med HIF då han inte har kunnat ta sig tillbaka till Sverige. Under fredagen meddelade HIF på sin webbplats att kontraktet bryts med omedelbar verkan, men enligt klubben ligger fler faktorer bakom avskedet.
”Förutom stängda gränser gör personliga skäl att nordmakedoniern inte kan lämna sitt hemland där han befinner sig just nu”, skriver HIF.
Egzon Bejtulai säger själv i en kommentar till webbplatsen:
– Av familjära skäl behöver jag vara hemma. För klubbens skull var detta den bästa lösningen då jag just nu inte kan bidra på det sätt jag önskar. HIF har stöttat mig i mitt val och jag är glad att vi lyckats nå en överenskommelse. Det blir inte alltid som man hoppats men jag önskar klubben all lycka.
Gå till toppen