Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jansson om Zlatan till Hammarby: ”Chansen finns nog”

Zlatan Ibrahimovic är på väg till Milan och några veckor i karantän inför den eventuella återstarten i Serie A. Återvänder han till Hammarby som spelare? – Chansen finns nog, det tror jag, säger sportchefen Jesper Jansson till Expressen.

Zlatan Ibrahimovic i träning med Hammarby. ArkivbildBild: Henrik Montgomery/TT
Ibrahimovics uppmärksammade intåg som delägare i Hammarby i vintras har den senaste tiden utvecklats till förhoppningar om att han framöver även spelar för klubben.
38-åringen, vars kontrakt med Milan går ut i sommar, har regelbundet tränat med Hammarby under tiden han befunnit sig i Sverige under coronapandemin.
Tidigare har representanter för Hammarby inte velat kommentera om Ibrahimovic kan förlänga sin karriär i klubben.
Nu säger Jansson till Expressen :
– Chansen finns nog, det tror jag. Men det är bara Zlatan själv som vet. Han har inte sagt något och det är inte så att jag behöver fråga honom och berätta för honom att vi vill ha honom här. Men det har jag lärt mig, han säger inget förrän han är 100 procent säker. Självklart skulle vi vilja det. Han har en större tanke med allting han gör.
Hammarbys sportchef ser Ibrahimovics deltagande i träningarna under april som väldigt givande och viktiga.
– Oerhört positivt skulle jag säga. För Hammarby, för spelarna, för mig, allsvenskan i stort och för intresset. Det har betytt otroligt mycket. Vi höll ju i gång ganska länge med träningen och det var ganska svårt att motivera spelarna att tävla när situationen var som den var. Till slut blir det svårt att hålla motivationen uppe.
– Men sedan kom ju Zlatan och det har ju märkts på alla. Ett lyft för alla spelare, och även för mig. Och han vill även veta hur vi jobbar i Hammarby, hur vi jobbar framåt och det har förstärkt mitt intryck att han kommit hit för att han vill något med Hammarby. Det drar med oss andra. Det har varit ruskigt positivt.
Som alla andra klubbar lider Hammarby ekonomiskt under viruskrisen, ser över sina kostnader och ligger i förhandlingar med spelarna om tillfälliga lönesänkningar.
– Bara för att klargöra så har vi uppdateringar med spelarna varje vecka och vi diskuterar med dem varje vecka. Vi har en diskussion tillsammans med dem och den går ut på hur vi ska komma snabbt ut ur startblocken ur det här.
Generella lönesänkningar drar ned utgifterna ordentligt, menar Jesper Jansson i intervjun med Expressen.
– Det är mycket, men det är inte bara spelarna. Det är jag, ledarna och alla annan personal. Vi har byggt upp något riktigt bra i Hammarby och vi sitter nu och funderar på hur vi ska behålla det, säger han.
Gå till toppen