Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kravallpolis mötte demonstranter i Hongkong

Mindre protester har blossat upp på senare tid igen i Hongkong. Här en bild från ett köpcentrum iden 1 maj.Bild: Kin Cheung/AP/TT
Protester blossade upp i Hongkong på söndagen då mindre grupper samlades och krävde självständighet från Kina och att politiska ledare ska avgå.
Demonstranterna samlades bland annat i ett köpcentrum och jagades av kravallpolis.
Förra året pågick inte sällan våldsamma protester i Hongkong i sju månader i följd. Miljoner människor samlades på gatorna och drabbade samman med polis. Därefter har massgripanden och coronaviruspandemin bidragit till en period av lugn.
Minst tre personer har gripits i söndagens protester och tv-bilder visat hur poliser delat ut böteslappar till folk som brutit mot förbudet om folksamlingar på mer än åtta personer.
I Hongkong firades på söndagen mors dag och demonstranter uppmanade varandra inför dagen att ta tillfället i akt för att kräva den Pekingvänliga chefsministern Carrie Lams avgång.
Gå till toppen