Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö blev näst varmast i landet – men inget årbästa

Söndagen bjöd på strålande sol och sommartemperaturer i södra Sverige. På förhand var det upplagt för en ny årsbästanotering i landet. Men Malmö, som visserligen blev näst varmast i landet för dagen, nådde inte hela vägen med sina 21,1 grader.

– I hela landet var det som varmast i Oskarshamn som har rapporterat 21,3 grader. På andra plats kom Malmö med 21,2, säger Tomas Fyrby, meteorolog på SMHI.
SMHI spådde under lördagen att söndagen kunde bli årets hittills varmaste dag. Men trots hettan blev det inga rekordtemperaturer. Årets hittills varmaste dag är fortsatt den 22 april då man i Östmark-Åsarna i Värmland hade 22,6 grader.
Näst varmast i Skåne under söndagen var det i Hörby där temperaturen gick upp till 20,8 grader. Även Skurup och Hästveda fick sommarvärme med 20,3 respektive 20 grader.
I nordvästra Skåne var det kyligare. Helsingborg mätte upp till 17,5 grader som mest.
– Det har varit lite nordvästliga vindar, så antagligen har det blåst in lite från havet vilket gjort att det inte blev lika varmt.
Helgens värme blev dock inte långvarig i Skåne. Redan på söndagskvällen drog kallare luft in, och den stannar kvar i veckan.
– Svalare luft kommer in norr ifrån och det blir ganska stor skillnad från de här 20 graderna. I Skåne blir det nog inte mer än tio, tolv grader, säger Tomas Fyrby.
Gå till toppen