Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så undgår Möllegården brist på arbetskraft i coronakrisens spår

På Möllegården skördas morötter året runt. Därmed är man inte beroende av utländska säsongsarbetare.
– I dag när människor inte kan komma till Sverige är det förstås en fördel, säger Erik Christensson på Möllegårdens Morötter, som efterlyser en strategi för att slussa arbetslösa svenskar till lantbruket.

Inne i packeriet går maskinerna för fullt. En optisk sorterare kontrollerar kvaliteten på varje morot. De defekta går till djurfoder eller biogas. För säkerhets skull står ett antal anställda längs det löpande bandet för att ännu en gång granska rotfrukterna som rullar förbi innan de packas automatiskt i plastpåsar av olika storlekar. Varje år packas ungefär 7 000 ton morötter här på Möllegården i Löddeköpinge.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen