Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Friluftsbadet och badhuset i Klippan håller öppet i sommar

Friluftsbadet i Ljungbyhed öppnar till skolavslutningen. Och badhuset i Klippan ska hålla öppet under sommaren.
– Det är så skönt att kunna erbjuda någonting i dessa tider, säger kultur- och fritidschefen Arne Grau Amnér.

Friluftsbad och badhus är undantagna Folkhälsomyndighetens restriktioner om maximalt 50 besökare. Därför ska Klippans kommun öppna friluftsbadet i Ljungbyhed till sommaren.Bild: Emil Langvad
I rådande coronatider är det många offentliga verksamheter som håller stängt.
Men badsugna invånare i Klippan och Ljungbyhed kan simma lugnt. För nu meddelar Klippans kommun att friluftsbadet i Ljungbyhed och badhuset i Klippan håller öppet i sommar.
– Så länge restriktionerna ser ut som de gör ser vi ingen anledning att hålla stängt. Vi vet att coronaviruset inte sprids i klor och i Ljungbyhed är ytorna så stora att det går att hålla avstånd, säger Arne Grau Amnér.
Friluftsbadet öppnar i samband med skolavslutningen och stänger när skolan börjar igen i augusti.
Klippans badhus brukar däremot vara stängt under sommaren, men hade öppet förra sommaren när Östra Ljungbys friluftsbad renoverades – så även i år.
Arne Grau Amnér berättar att besökarantalet i badhuset i Klippan varit lägre än vanligt under våren.
Men under en sommar då utrikesresor ställs in finns det en risk att kön av besökare till friluftsbadet i Ljungbyhed blir lång. Därför kan antalet besökare begränsas.
– Där får vi vara vaksamma och sätta en lapp på luckan och säga att nu är det fullt. Vi tror att alla kommer att ta sitt ansvar och personalen får också hålla extra koll, säger han och fortsätter:
– Vi kanske även kommer att begränsa antalet badgäster i omklädningsrummen eller eventuellt sätta ut omklädningsrum utomhus på gräset.
Några tävlingar eller andra arrangemang kommer inte att hållas på friluftsbadet eller i badhuset under sommaren.
Gå till toppen