Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Många misstänkta fall på stadens boenden: ”En extrem mental arbetsbelastning”

Personalen på stadens vårdboenden jobbar under hård press. I dagsläget finns 50 konstaterade eller misstänkta fall av covid-19 bland de boende och i hemvården.
– Min stora oro och fundering är hur vi ska kunna ha en uthållighet i detta. Våra medarbetare behöver också semester, säger vård- och omsorgsdirektören Annika Andersson.

Vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborg kommer framöver offentliggöra veckorapporter över hur många smittade och misstänkt smittade man har på sina vårdboenden, berättade vård- och omsorgsdirektören vid en presskonferens på tisdagen.Bild: Sven-Erik Svensson
HD har under några veckors tid försökt få fram information om hur många äldre personer på stadens vårdboenden som drabbats av covid-19, samt på hur många vårdboenden som smittan finns. Det har varit locket på från stadens sida, men på tisdagseftermiddagen kom några svar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen