Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Örkelljunga-alliansen vill se lärlingsprogram på hemmaplan

Moderater, centerpartister och kristdemokrater tar initiativ till att utreda och starta en lärlingsinriktning på industriprogrammet.

Örkelljunga kommuns företag har länge gett jobb till elever från kommunala Utbildningscentrums industriprogram.
När gymnasieskolans elevunderlag sviktar föreslår Alliansen nu att man tar tillvara på den långa traditionen genom att införa en lärlingsinriktning, eller lärlingsprogram riktat mot Örkelljungas näringsliv och kommunala förvaltningar.
För att få ett snabbt resultat vill de styrande partierna att utbildningsförvaltningen snabbutreder frågan. Det blev också beslutet på utbildningsnämndens möte i förra veckan.
Charlotta Eroldsson, rektor på Utbildningscentrum, ska nu titta på frågan tillsammans med biträdande förvaltningschef Kristian Lindgren och återkomma till nämnden i slutet av augusti.
– Det är ett gott initiativ, men jag har inte hunnit sätta mig in i det än, fullt ut. Ett lärlingsprogram kan utformas på många olika sätt, säger hon.
Gå till toppen