Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: I Percys Helsingborg går yta och ord före funktion och substans

För en enkel medborgare ter det sig som att staden sysselsätter en hel kader med Percy Nilegårds, som har fått en bekväm skattefinansierad försörjning och en lekstuga där de kan förverkliga sig själva, samtidigt som det putsas på personliga varumärken och linked-in-profiler. Det skriver signaturen Fredrik. Bilden är från Lollipopfestivalen i Helsingborg 1995.Bild: Lars Dareberg
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Den som såg tv på 90-talet minns säkert humorgruppen Killinggänget, som stod bakom ett flertal tv-produktioner. En av deras mest kända karaktärer var affärsmannen Percy Nilegård - förtjänstfullt spelad av skådespelaren Johan Rheborg. Percy var en ängslig, men samtidigt självgod managementkonsult/mecenat/estradör, som hade ett färgstarkt språk byggt på en blandning av (ofta påhittade) svengelska affärsbegrepp och ”ungdomliga” uttryck. Percy drev också olika affärsprojekt som kännetecknades av en något bristfällig analys och affärslogik.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen