Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Madeleine Liljestam: ”Vi fortsätter att kämpa”

I serien ”Scenen är vår” är turen kommen till Madeleine Liljestam och Rikard Ekberg från bandet Eleine. Fast här i form av RM Duo som framför en cover på Garth Brooks ”If tomorrow never comes”.

Madeleine Liljestam och Rikard Ekberg från Eleine och RM Duo medverkar i HD:s ”Scenen är vår” med ”If tomorrow never comes”.Bild: Privat
Symfoniska metalbandet Eleine var ute på en Europaturné tillsammans med Myrath när världen började stängas ner på grund av coronavirusets framfört.
Turnén kunde aldrig avslutas och Eleines sångerska Madeleine Liljestam och gitarristen Rikard Ekberg har fortsatt att hitta olika sätt att få utlopp för kreativiteten och få in pengar till verksamheten.
Men Madeleine Liljestam erkänner att de saknar att spela live:
– Enormt mycket! Vi körde ett stort rep nyligen då alla var samlade igen och vi kände samma sak: som vi saknar det. Vi hoppas innerligt att det kan börja vända snart så turnéerna kan komma igång igen till tidig vinter. Det behövs verkligen.
Gruppen Eleine har som alla andra musiker fått ta en paus i turnerandet.
Under tiden har Madeleine Liljestam och Rikard Ekberg som RM Duo dragit igång livestreamade musikquiz i samarbete med Svaneholms slottsrestaurang. Första quizet hölls 24 april och blev en succé.
– Vi fick totalt ihop 93 lag. Det är dunderrekord för RM Duo. Utöver lag från Sverige hade vi även lag från England och Bulgarien, säger Madeleine Liljestam.
Madeleine Liljestam och Rikard Ekberg har förutom Eleine även RM Duo tillsammans.Bild: Privat
RM Duo kör ett nytt livestreamat musikquiz den 22 maj och det går bra att anmäla sig via mejl (info@rmduo.se) eller på RM Duos Facebook och Instagram.
– Vi hoppas göra detta till en grej en gång i månaden. Utöver detta är vi enormt tacksamma för alla som köper vår merchandise och musik. Det hjälper otroligt mycket mer än vad folk anar. Kan vi fortsätta så här kommer vi att hålla oss ovanför vattenytan iallafall. Vi fortsätter att kämpa, säger Madeleine Liljestam.
Parallellt med allt detta pågår också arbetet med Eleines tredje album.
Men i ”Scenen är vår” är det RM Duo som framträder. Och det med en cover på Garth Brooks ”If tomorrow never comes”.
– Det är en låt som vi fått önskemål om att tolka. Men det är också en låt som vi själva gillar skarpt.

Se och hör låten här:

Gå till toppen