Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bra och dåliga utsikter för Serie A

Tongångarna blir allt mer positiva när det gäller en återstart för Zlatan Ibrahimovic & Co i Serie A den 13 juni. Däremot är det mer osäkert om fotbollsligan kan slutföras på grund av nuvarande karantänsregler.

Zlatan Ibrahimovic och hans Milan ser ut att kunna få återuppta seriespelet den 13 juni. Arkivbild.Bild: Antonio Calanni/AP/TT
I onsdags röstade klubbarna för att sätta den 13 juni som mål för en återstart av Serie A.
Optimismen är stor att regeringen ska godkänna den planen.
– Jag skulle säga att det är 99 procents chans att Serie A kan återupptas den 13 juni, säger Giovanni Malago, ordförande i Italiens olympiska kommitté, till tv-bolaget Rai.
Däremot är han inte lika optimistisk till att Serie A ska kunna slutföras.
– För att svara på det behöver du en kristallkula. Det finns en stor risk, men Serie A:s fokus är att återstarta, säger Malago.
Serie A har fortfarande tolv omgångar kvar att spela, plus matcher från tidigare omgångar som blivit uppskjutna.
Malagio och den italienska fotbollsligan hoppas att regeringen ska ändra sin inställning när det gäller spelare som eventuellt skulle smittas av covid-19. Hälsoministeriet har sagt att om en spelare smittas så ska hela laget sättas i karantän under 14 dagar.
Ett regelverk som hotar Serie A från att slutföras. Det italienska fotbollsförbundet vill att endast spelaren ska sättas i karantän om resten av laget testas negativt.
– Jag känner inte till anledningen till hälsoministeriets beslut, men jag har fått veta att det kan prövas på nytt, säger Malago.
Gå till toppen