Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Leon Bristedt stänger NHL-dörren – förlänger med Rögle

HD-sporten avslöjade nyheten i måndags. Under torsdagen meddelade Rögle att Leon Bristedt förlängt kontraktet med två år.

Leon Bristedt.Bild: LUDVIG THUNMAN
Det var i måndags som HD-sporten kunde lämna glädjebeskedet till Rögles supportrar – Leon Bristedt har bestämt sig för att stanna. Under torsdagen offentliggjordes de exakta formerna för samarbetet. Bristedt, som hade ett år kvar på kontraktet, har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Rögle.
– Jag har haft två bra år hittills i Rögle och känner att det här kapitlet med Rögle inte är avslutat på något sätt. Jag tror vi har en bra möjlighet att göra en minst lika bra grundserie och gå långt i ett slutspel nästa säsong och det är en av de främsta anledningarna till att jag stannar, säger Leon Bristedt till Rögles webbplats.
Leon Bristedt har varit aktuell för NHL-spel. Det nya kontraktet stänger NHL-dörren i vinter.
– Vi, jag och min familj, har resonerat fram och tillbaka. Vi trivs jättebra i Ängelholm och Rögle samtidigt som det råder stor osäkerhet ute i världen. Jag känner att vi i laget inte fick möjligheten att slutföra det vi påbörjat den här säsongen så vi bestämde oss för att stanna och jag får chansen att vinna något här med Rögle, säger Bristedt till Rögles webbplats.
Rögles sportchef Chris Abbott kommenterar förlängningen så här:
– Vi är exalterade över att ha Leon kvar hos oss, att förlänga hans kontrakt är en tydlig signal till våra spelare, lagledning och våra fans att vi är fast beslutna att nå vårt mål med att etablera oss som ett stabilt topplag i SHL. I Leon har vi en spelare som personifierar allt vi önskar ha i vårt lag: han är professionell, otroligt skicklig och en bra ambassadör för vår organisation.
Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2021/22, men forwardsstjärnan lär ha möjlighet att bryta det och lämna efter den kommande säsongen.
Gå till toppen