Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Friskis och Take Care tvingas hitta nya lokaler

Sommaren 2022 riskerar friskvårdsaktörerna Friskis & Svettis och Take Care behöva lämna Vattenfabriken på Industrigatan. Anledningen är att fastighetsägaren Ulf Oscarssons tillfälliga bygglov går ut och kommunen inte vill göra det permanent.

Tidigare Aqua Interiör-ägaren Ulf Oscarsson hoppas att kommunen ska bevilja hans ansökan för att ändra detaljplanen för Vattenfabriken. Annars tvingas han söka nya hyresgäster då hans nuvarande måste flytta därifrån på grund av att friskvårdsverksamheterna inte överensstämmer med detaljplanen.Bild: Rickard Gustafsson
2008 och 2010 uppförde tidigare Aqua Interiör-ägaren Ulf Oscarsson två skräddarsydda lokaler åt de blivande hyresgästerna Friskis & Svettis och Take Care. Kommunen hade dessförinnan beviljat tillfälligt bygglov för den så kallade Vattenfabriken – en investering på 13-14 miljoner kronor – där även utbyggnaden Aqua Interiör (som Oscarsson sålde 2017) ingick.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen