Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

New Yorks börsgolv öppnar

Börsmäklare i New York får snart återvända till jobbet på Wall Street. Arkivbild.Bild: Frank Franklin II/AP/TT
New York-börsen öppnar sitt handelsgolv den 26 maj, men med restriktioner för att begränsa risken för virusspridning bland börsmäklarna, skriver ordföranden Stacey Cunningham i Wall Street Journal.
I mitten av mars stängde börsen för all fysisk kontakt efter det att en person testat positivt för coronaviruset. Däremot har elektronisk handel fortsatt som vanligt.
Färre personer kommer att tillåtas på plats än tidigare och alla kommer att tvingas bära munskydd, samt följa regler om att hålla avstånd.
De som vistas på handelsgolvet kommer inte heller att tillåtas åka kollektivt och alla kommer att screenas innan de går in i byggnaden.
”Även om vår plan är utformad för att minska risken, kan den inte eliminera den”, skriver Cunningham. ”Vår strategi är utformad för att snabbt kunna identifiera möjliga fall, vilket kommer att skydda mot en bredare spridning och låta vårt golv fortsätta att arbeta”, fortsätter hon.
Gå till toppen