Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Traditionsenlig växtloppis hålls som planerat

På lördag fylls gården utanför Polemanska huset utanför Ljungbyhed med rabarber, tomatplantor och perenner när det arrangeras växtloppis.

På lördag 16 maj klockan 10-14 arrangeras det en växtloppis utanför Polemanska huset i Östra Folestad.Bild: Gunnel Lindahl
I maj varje år arrangerar Riseberga-Färingtofta hembygdsförening en växtloppis utanför Polemanska huset i Östra Forestad, utanför Ljungbyhed.
I rådande coronatider ställs många loppmarknader in, men nu väljer hembygdsföreningen att anordna växtloppisen som vanligt.
– Vi brukar inte vara mer än 50 personer på loppisen och skulle det bli fler tar vi vårt ansvar och ser till att alla besökare håller avstånd till varandra. Loppisen hålls även utomhus, säger Gunnel Lindahl från Riseberga-Färingtofta hembygdsförening.
Loppisen hålls på lördag 16 maj mellan klockan 10-14. Rabarber, tomatplantor, perenner, fröer och buskar – alla typer av växter är välkomna. Den som vill sälja tar med sig ett eget bord och det är gratis att delta. Det finns även möjlighet att byta till sig växter.
– I år kommer vi inte heller att sälja någon mat. Ta gärna med en egen kaffekorg och njut i den gamla fina trädgården, säger Gunnel Lindahl.
Gå till toppen