Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Populär loppis i Kvidinge lockade besökare

Kvidinge IF i Åstorp drar in flera tusen kronor om året på sina loppmarknader men under våren har allt ställts in på grund av pandemin. Under lördagen öppnades loppisverksamheten igen.
– Det är vår största intäktskälla och viktigt för oss, säger Krister Martinsson, ordförande i Kvidinge IF.

Under lördagen var det första gången på två månader som loppisen i Kvidinge kunde dra igång igen, med några restriktioner.Bild: Isabel Aguilar
Under året arrangerar Kvidinge IF cirka 10 loppmarknader på hösten och 13 loppmarknader på våren och varje sommar hålls en större loppis som brukar locka mellan 500-1 500 besökare.
Sedan i februari har alla loppmarknader ställts in men under lördagsförmiddagen valde föreningen att öppna upp verksamheten igen.
– Vi börjar få in väldigt mycket saker och kände att vi behövde bli av med lite. Samtidigt består loppiskommittén av många personer över 70 år och då får andra medlemmar i föreningen rycka in och hjälpa till, säger Krister Martinsson.
Kvidinge IF:s ordförande Krister Martinsson berättar att den stora loppisen i sommar kan vara i fara. "Vi kanske gör sådana här miniloppisar istället", säger han.Bild: Isabel Aguilar
Han står utanför ladan där loppisen hålls och tar emot kunder och säljer prylar. Spelare från både dam- och herrlagets hjälper också till. Vid den här tiden på året skulle bägge seniorserier vara igång men allt är inställt fram till juni.
Uteblivna kioskintäkter på matcher och inställda loppisar har gjort att föreningen förlorat stora inkomster.
– Vi skickade nyligen in uppgifter till Riksidrottsförbundet på hur mycket pengar vi förlorat hittills i år och vi har tappat ungefär 30-40 000 kronor. Det är mycket pengar för en liten förening, säger Krister Martinsson.
Att det är regnigt och blåsigt under lördagen spelar därför ingen roll. Krister Nilsson är glad för att loppisen nu blir av och besökarna strömmar in.
Berit Camper är en av de som håller i loppisarna och tar emot stora mängder skänkta prylar.Bild: Isabel Aguilar
Inne i ladan står Berit Camper bakom ett bord fyllt med tyger. Hon är en av de som ansvarar för loppisarna och tar emot de saker som skänks. Sedan sorteras allting innan det läggs ut till försäljning.
– Det var lite tomt på folk när vi öppnade men nu har det börjat rulla på, säger hon.
Felicia Ekvall och Elin Martinsson spelar i damlaget i Kvidinge IF och rycker in när de vanliga volontärerna inte kan vara med på loppisen. "Det känns bra att kunna hjälpa till. De äldre ska inte behöva komma hit och riskera att bli smittade", säger Elin Martinsson.Bild: Isabel Aguilar
Hon är lite orolig för att det blir för mycket folk. Skyltar har satts upp för att uppmana besökare att hålla avstånd och ett maxantal släpps in på loppisen.
– Det känns bra att vara igång igen och det är roligt att det kommer besökare men vi måste samtidigt hålla koll på säkerheten, det är viktigt, säger hon.
Några som fyndat en hel del är familjen Svensson från Örkelljunga. Ettåriga Thea Svenssons vagn har fyllts med allt från mattor till utomhusspel. Storebror Enok Svensson står och spanar på en djurtransportbur som han väldigt gärna vill ta med hem.
– När vi ska åka på utflykt kan vi lägga in katten där, säger han.
Thea, Benjamin, Priskilla och Enok Svensson från Örkelljunga hittade en hel del nya prylar på loppisen.Bild: Isabel Aguilar
Gå till toppen