Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hälften av eleverna har svårt med arbetsron hemma – men kompisarna på LBS hittade lösning

Sämre kontakt med lärarna, svårt att koncentrera sig och social abstinens. Undervisning på distans innebär nya prövningar för tusentals elever.
Men fyra kompisar på teknikprogrammet i LBS-gymnasiet i Helsingborg har sitt eget sätt att hålla fokus.

När skolan är slut för dagen lockar kompisarna och utelivet i naturen. Något som ofta resulterar i sköna bilder. Andy Pålsson passar på att ta en bild på Robin Andersson och Philip Andersson när de träffas vid Mölledammarna utanför Billesholm.Bild: Britt-Mari Olsson
De är inne på upploppet av sin treåriga gymnasieutbildning. Liksom tusentals andra elever har de under våren fått hitta nya sätt att ta till sig kunskap – på distans. HD träffar Andy Pålsson, Simon Schade Nordh, Robin Andersson och Philip Andersson vid Mölledammarna utanför Billesholm. De är klara med dagens skoluppgifter och längtar efter både sällskap och natur.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen