Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rekordmånga nya virusfall i Sydafrika

Människor med munskydd köar för bidrag i Kapstaden, ett av de värst drabbade områdena i Sydafrika under coronautbrottet. Bild från tidigare i veckan.Bild: Nardus Engelbrecht/AP/TT
Sydafrika rapporterade på söndagen 1 160 nya bekräftade fall av coronasmitta. Det är den högsta dagliga siffran sedan de första fallen registrerades i mars.
Enligt hälsodepartementet har nu 15 515 fall bekräftats. Västra Kapprovinsen, där Kapstaden ligger, är värst drabbad med nästan 60 procent av alla fall i landet.
Hittills har 263 människor avlidit i sviterna av covid-19, en ökning med tre sedan lördagen.
Afrikas mest industrialiserade land har även flest fall på kontinenten. Landet är nerstängt sedan den 27 mars och satsar på omfattande testning, med över 460 000 prover tagna. En del experter har dock börjat ifrågasätta strategin med masstestning, där det kan ta upp till två veckor att få provsvaren.
Gå till toppen