Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så tar du bäst hand om rabarber

De är friska, syrliga och tåliga som få andra växter i grönsakslandet.
Men visste du att rabarber är en gammal medicinalväxt från Kina, som förr användes för att bota magåkommor?

Rabarber kan skördas från tidig försommar ända in på hösten. Experten Ingar Nilsson föreslår ett avbrott mitt i sommaren.Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Som små rosaröda juveler sticker de upp sina knoppar i början av våren med ett löfte om en sommar fylld av godsaker. För rabarbern har många strängar på sin lyra.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen