Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Allsångståget rullade in på Silvergården

Den årliga festen för hyregästerna är ett osäkert kort i coronatider. I stället ordnas kalas för boende de närmaste fem veckorna. Idag var det premiär med Allsångståget som rullade in på Silvergården vid 15-tiden.

Tom och Jerry var populära bland de yngre som följde Allsångståget.Bild: Sven-Erik Svensson
”Stanna hemma – vi kommer till er!”
Det är budskapet när Hyresgästföreningen, Stena fastigheter, Svenska hus och Paulssons fastigheter ordnar aktiviteter för boende i cirka 2 000 lägenheter.
– Många tycker att det är tråkigt att det inte händer något i dessa tider, förklarar hyresgästföreningens Helena Rasmusson.
Och berättar att rådande coronapandemi gör att det är osäkert om den planerade festen i september kan bli av.
– Därför försöker vi nå hyresgästerna hemma på deras gårdar, säger hon
Först ut är allsångståget. Rutinerade allsångsledaren Linda Lundqvist från Staffanstorp leder sången med hjälp av körsångerskorna Ingrid och Amanda Savbrant.
Eftersom vanliga allsångsträffar inte kan genomföras har hon i år skaffat ett riktigt lok som rullar på hjul. Lokförare är Bo Göran Andersson som under dagen kört upp från Trelleborg till Landskrona.
– Vi kör glada sånger med hög igenkänningsfaktor, berättar hon om dagens framträdande.
Och barnen är snabbt med på noterna när hon drar i gång Pippi Långstrump och Emilsången.
Med på resan är även Tom och Jerry som gärna låter sig kramas när mamma eller pappa vill ha en bild.
– Huvud, axlar, knä och tå...huvud, axlar, knä och tå, manar Linda Lundqvist sedan och får med sig sin unga publik i rörelserna.
Montaha Alsaffory står på balkongen och tittar ut över gårdsplanen där barnen står i främsta ledet framför allsångståget.
– Ett fint initiativ. Roligt för barnen, tycker hon.
Allsångståget bjöd på underhållning i Landskronas bostadsområden. Första stoppet var på Silvergården.Bild: Sven-Erik Svensson
Jennie Mårtensson går efter tåget och håller sonen Adrian i handen.
– Kul att något händer i området, tycker hon.
– Men vi går inte så nära. Han tycker att det är för högt ljud, säger hon och berättar att äldre syskon befinner sig längre fram.
Tåget rullar sedan vidare till nästa innergård. Även Pilängen, Pilåkern och Sandvången ska få besök innan tåget rullat klart efter cirka fyra timmars allsång.
– Då ska vi väl ha hunnit med 50–60 sånger, tror Linda Lundqvist.
Kalaset fortsätter närmast på måndag 25 maj. Då blir det balkonggympa med möjlighet för hyresgäster att röra på sig under ledning av gympaledare utanför fönstret.
Den börjar på Sandvången måndag klockan 16. Sedan fortsätter gympan enligt rullande schema och avslutas på Pilåkern på torsdagen.
Veckan därpå, med start måndag 1 juni, väntar musikquiz med Landskronabandet RM Duo. Under veckan kommer de till Sandvången, Pilängen och Pilåkern.
Festen avslutas sedan 8–18 juni. Då är musik- och dansföreningen LA City Agency med sångare och dansare inbokade för att uppträda för boende i deras hyreshusområden.
”Huvud, axlar, knä och tå”, uppmanar allsångsledare Linda Lundqvist.Bild: Sven-Erik Svensson
Gå till toppen