Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”En pandemi ska inte få stoppa mig”

Konkurserna ökar och antalet som väljer att starta eget minskar – så ser verkligheten ut under krisen. Men alla låter sig inte skrämmas. – Det är alltid nervöst att starta upp något nytt, kris eller inte, säger Christoffer Englund, en av de som mitt i nedgången väljer att starta eget.

– Jag vill jobba med hållbarhet och vill göra något åt alla plastskedar som finns överallt. Det finns stor potential för produkten i och med att fler och fler vill ställa om till en mer hållbar verksamhet, säger Tilda Wissmar, grundare av Gottlery.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Nyföretagandet inledde året med en stark start. I januari och februari ökade antalet nyregistrerade bolag, jämfört med samma månader förra året, enligt Bolagsverket. När krisen kom vände kurvan ned. Under april minskade antalet nya företag med tre procent, jämfört med april i fjol.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen