Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svalövs kommun kan få tre skateparker i år

Skate- och BMX-parker har säkert under lång tid varit en dröm för många ungdomar i kommunen. Nu närmar sig detta verklighet, och det på tre orter.

Tre skateparker kan bli verklighet i Svalövs kommun. Det fanns nämligen med i SD-styrets kompletteringsbudget som kommunfullmäktige spikade den 27 april. Genrebild.Bild: Niklas Gustavsson
– Det är riktigt roligt att vi nu kommer till skott, säger Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande.
Måndagen den 27 april klubbades SD-styrets kompletteringsbudget i kommunfullmäktige. Ett av förslagen som gick igenom är det om skate- och BMX-parker. Det är i första steget Svalöv, Kågeröd och Teckomatorp där sådana planeras byggas.
– Det är det vi pratar om. Men vi ska ge ungdomsrådet en möjlighet att yttra sig också. Är det så att man har tunga argument för någon annan lokalisering så kommer vi lyssna på det och på vilka önskemål som man har, säger Teddy Nilsson.
Det blir skate/BMX-bana, men också utegymsmaskiner och kanske klättergrejer, berättar han. Kostnaden för en park är 950 000 kronor och för tre parker avsätter kommunen 2 850 000 kronor.
Finns det möjlighet till någon extern finansiering också?
– Det kan vi inte uttala oss om nu, det är en ansökan som ska göras. Vad jag fått till mig är det en positiv inställning från Sparbanksstiftelsen, säger Teddy Nilsson.
Förhoppningen är skateparkerna ska kunna bli färdiga under året, med en viss brasklapp för coronaläget, berättar han.
– Svaret från samhällsbyggnad är att om man får medel och resurser så ska man också kunna verkställa de önskade investeringarna, säger Teddy Nilsson.
Anläggningarna är i kompositmaterial och inte betong, och ska byggas på så kallad hårdgjord yta. De är flyttbara om man skulle vilja, men det är kostar en del.
– Om man har något speciellt som man skulle vilja göra och om man är villig att finansiera en flytt till annan plats under en period så är det fullt möjligt, säger Teddy Nilsson.
Gå till toppen