Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisanställd anhållen misstänkt för sexhandel

Två personer är anhållna misstänkt för koppleri på en massagesalong i Stockholm. Arkivbild.Bild: Jeppe Gustafsson/TT
Polisen har gripit två personer misstänkta för sexhandel via en massagesalong i Stockholm. En av personerna är anställd vid Polismyndigheten.
De två personerna har sedan anhållits av åklagare på sannolika skäl misstänkta för grovt koppleri.
Gripandena skedde under måndagen, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
– Vi har i dag utfört utredningsåtgärder i en pågående insats. Vi har i den här utredningen frihetsberövats två personer. Det är inte en fortsättning på förra veckans ärende, säger han.
Eftersom en av personerna är anställd vid Polismyndigheten leds förundersökningen av åklagare vid Särskilda åklagarkammaren. Därutöver deltar även åklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.
TT har sökt åklagaren. Det är oklart när det misstänkta brottet har begåtts.
– Det som står i pressmeddelandet är precis allt jag vet, säger Åklagarmyndighetens kommunikationsdirektör Karin Rosander.
Rättad: I en tidigare version fanns en felaktig formulering om att gripandena skulle vara kopplade till en annan insats.
Gå till toppen