Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisens vädjan: "Anmäl de brott som sker"

Anmälningsbenägenheten i Perstorp är obefintlig. Nu vädjar polisen allmänheten att ta sig tid för att anmäla de brott som sker.

Perstorpsborna uppmanas att anmäla de brott som sker. "Din anmälan kan vara den avgörande pusselbiten", säger Alexandra Norén, kommunpolis. Foto: Diana LarssonBild: Diana Larsson
– Vi kan inte göra en rättvis lägesbild. Vi kan inte heller begära resurser från ledningen för att vi går på fingertoppskänslan. Vi behöver brottsstatistik - i annat fall kan jag tjata om extra resurser hur länge jag vill.
Detta säger Alexandra Norén, kommunpolis och tillägger:
– Låt oss avgöra vad som är viktigt. Din anmälan kan vara den avgörande pusselbiten.
Vilken brottsproblematik är aktuell just nu?
– Ja, säg det du. Vi har våra aningar, men utan invånarnas hjälp har vi inte mycket att gå på.
Alexandra Norén har precis kommit tillbaka efter en längre ledighet. Hon beskriver sig som en "doer" med mängder av idéer.
– Polisen har halkat efter i det långsiktiga arbetet. Jag vill jobba förebyggande och gärna vara ute på gatorna och "röja".
Med 62 poliser som täcker ett fem kommuner stort område veckans alla timmar är fler poliser ett stort önskemål.
– Det är prioritet uppifrån och det blir fler poliser. Jag kommer snart att få en kollega som jag kan jobba ute med och det är jag supertacksam för.
Ett av Alexandras projekt är att hon försöker starta en samverkansgrupp i kommunen. Än är det för tidigt att berätta mer, men hon tycker att responsen hon fått gör det extra roligt att arbeta i Perstorp.
– Vilka eldsjälar det finns ute i verksamheterna. Slänger jag ut bollen så kastar de sig över den. Riktigt kul.
Ett annat projekt är planerna på att göra något för de som kör epa-traktorer.
– Det är mycket klagomål kring att de kör fort och låter mycket. Jag jobbar på att finna en lösning, mer kan jag inte säga just nu.
Polisen uppmanar allmänheten att anmäla alltifrån att cykeln blivit stulen till att någon repat bilen eller klottrat på brevlådan. Vardagsbrott som inte alltid kan utredas i bristen på spår, men som ger en bild av vad som händer i kommunen.
Polisens närvaro varierar. Säkert är att Alexandra Norén börjar sina arbetsdagar på ortens polisstation och receptionen har öppet onsdagar klockan 9-15.
– Under tio år har jag haft utetjänst bland annat på Hisingen och på Rosengård. Det engagemang och driv jag upplever här är helt unikt. Jag är sjukt stolt över att tillhöra polisområde Klippan, säger hon.
Gå till toppen