Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Populärt arrangemang i Örkelljunga i vågskålen

Hoppet om att kunna genomföra Kul i dalen i sommar dämpas allt mer. Men om det går är kommunen beredda att stötta extra för att täcka upp för tappade sponsorintäkter.
– Det var gentilt av dem, säger Kul-i-dalen-generalen Inger Strömberg.

Redan i mars ställde Örkelljunga kommun in Örkelljungadagarna. De två dagarna med artister, knallar och uppträdanden skulle ha hållits den kommande helgen. Även Riksettanrallyts målgång i Skånes Fagerhult har tidigare i vår skjutits upp till nästa år. Sommarens stora artistuppträdanden, med fyra fredagar vid utomhusscenen i Dalen i centrala Örkelljunga, finns däremot fortfarande i planeringen.
– Det är bara att hoppas att Anders släpper lite på restriktionerna – och att vi kan göra det med säkerhet så att folk ska våga gå till Dalen, säger Inger Strömberg från arrangerande Örkelljunga innebandyförening.
Hoppet lever?
– Ja, fram till första juni i alla fall. Artister, musiker och ljud - alla sitter ju bara och väntar på att få komma igång.
I förra veckan bestämde sig kommunstyrelsens arbetsutskott i Örkelljunga för att satsa en del av pengarna från inställda evenemang på en förlustgaranti på maximalt 180 000 kronor för Kul i Dalen, utöver det bidrag på 120 000 kronor som kommunen redan bidragit till.
– Om det går att genomföra så är vi beredda att stå som garant om de inte får in sina vanliga intäkter, säger Christian Larsson.
Pengar är tänkta att främst täcka förlorade sponsorintäkter. De vanliga sponsorerna är kontaktade och informerade om läget, säger Inger Strömberg.
– Är det företag som tycker att det går bra och att de vill bidra så är de välkomna, men att gå till våra småföretagare i dessa tider och be om sponsorbidrag, det känns inte alls bra.
Kul i dalens första kväll planeras 26 juni, veckan efter midsommar, med artisterna Sonja Aldén och Andreas Weise. Veckan därpå är Danne Stråhed bokad, och sedan familjen Sigfridsson från Kristianstad.
– Och som grädde på moset skulle Hasse Andersson komma sista kvällen. Det känns som ett jättebra program, men det gör ju ingen nytta om man bara kan se dem på bild, säger Inger Strömberg.
Gå till toppen