Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Teckomatorp får lekplats för funktionshindrade

Det ska byggas en lekplats för barn med funktionsvariation i Svalövs kommun. En sådan fanns med i den kompletteringsbudget som SD-styret lagt fram och som kommunfullmäktige klubbade i slutet av april. Till lekplatsen anslogs två miljoner kronor.

Den första lekplatsen anpassad för personer med funktionshinder ska byggas i Teckomatorp. Bilden är dock på en helt annan lekplats i Malmö.Bild: Peter Frennesson
– Det vi fick till oss var att man ville ha en tillgänglighetsanpassad lekplats för funktionsvarierade. Men vi tänkte ett steg längre. Det finns en annan grupp som man pratar mindre om, föräldrar som själva har funktionsvariation men som har barn som är fullt rörliga. Det är två sidor av det hela. Då noterade vi att det blev en betydligt större grupp, säger Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen