Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misshandel i Klippan slutade med krock och stulen bil på väg 112

En man från Höganäs åkte till Klippan och misshandlade sin bror. Därefter krockade han på väg 112 och stal en bil. Nu åtalas han för en rad olika brott.

Det var i maj förra året som en man i 20-årsåldern, hemmahörande i Höganäs, körde till sin mammas hus i Klippan. Mamman var inte hemma men hans bror befann sig tillfälligt i huset. När mannen kom dit uppstod ett bråk och det slutade med att mannen dunkade broderns huvud i marken, tog stryptag om halsen och sparkade honom i ansiktet. Brodern fick då fly från platsen.
I samband med händelsen krossade mannen även två fönsterrutor och en entrédörr till huset.
Mannen åtalas nu för skadegörelse och misshandel vid Helsingborgs tingsrätt men misstankarna om brott slutar inte där.
Senare, samma som händelsen i Klippan, körde mannen bil på väg 112 i riktning mot Höganäs och krockade då med en annan bil vid avfarten Ausås Mölleväg, i Ängelholms kommun.
I bilen satt fyra personer och när föraren blinkade och saktade ner för att svänga av väg 112 körde mannen på bilen bakifrån i hög hastighet. Den påkörda bilen ska då ha åkt av vägen och rullat en bit innan den stannade och personerna i bilen kunde ta sig ut.
Därefter sprang mannen fram till den påkörda bilen och enligt uppgifter ska han ha uppträtt aggressivt och hotat bilföraren till livet innan han stal bilen och körde iväg.
Polis tillkallades till platsen och gärningsmannen kunde senare gripas efter att ha gjort motstånd.
Han åtalas därför även för vållande till kroppsskada, olaga hot, tillgrepp av fortskaffningsmedel och våldsamt motstånd.
Gå till toppen